meer over ons

Kwekerij Mediaverdi

Kwekerij Mediaverdi is een familie bedrijf dat al vijf generaties lang en al meer dan 120 jaar actief is in de trekheesterteelt en anjerteelt.

Wij beschikken over 3.200m2 kasoppervlakte en 10.000m2 buitenoppervlakte. In de periode van januari t/m april produceren we Viburnum opulus ‘Roseum’ (sneeuwbal) en van augustus t/m oktober grootbloemige Anjers.

De Viburnum opulus ‘Roseum’ telen wij in containers waardoor wij een exclusieve kwaliteit kunnen telen. De grootbloemige Anjers worden ieder jaar in mei opnieuw geplant. Dit houdt in dat we elk jaar oogsten van een jong gewas van een extra kwaliteit. Tevens kiezen we elk jaar voor een breed en deels vernieuwend en exclusief assortiment.

Onze bedrijfsfilosofie is het creëren van een kwaliteitsproduct dat klaar is voor verdere verwerking in de bloemisterij keten en waar de eindgebruiker (consument) van kan genieten.

Al onze producten worden verhandeld via de veilingklokken (Klok 3 en 4) van RoyalFloraholland vestiging Aalsmeer en via Floriday. Via deze kanalen kunnen Bloemeninkopers, Exporteurs, Groothandelaren en Cash & Carry’s onze producten over de wereld verdelen.

Door onze deelname aan Milieu Project Sierteelt (MPS) kunnen wij u garanderen dat wij altijd voor een zo hoog mogelijke kwaliteit gaan met een zo laag mogelijke milieubelasting. Wij zijn dan ook al sinds het begin van de oprichting van MPS in het bezit van een MPS A+status.

In 2019 hebben wij onze oude kassen gesloopt en een nieuwe, duurzame, toekomstgerichte kas gebouwd! Het is een unieke kas geworden:

 

 • een zeer goed geïsoleerde kas van 2500m2 d.m.v. rolschermen te verdelen in 6 aparte klimaatafdelingen, die allemaal apart regelbaar zijn.
 • door dubbel energiedoek, geïsoleerde gevels, nivolatoren, vloerverwarming, onderverwarming en bovenverwarming kunnen we onze kas verwarmen met een lage watertemperatuur!! Behalve dat dit natuurlijk goed voor het milieu is, is het ook voor het gewas goed om rustig te verwarmen, zodat we kwalitatief mooie, sterke bloemen kunnen oogsten!
 • wij recirculeren nu al ons water, zowel binnen in de kas (betonvloeren) als buiten op de gesloten containervelden met ondergrondse waterbassins.
 • er is veel meer licht in deze kas en er ligt ook nog eens diffuus smart glas op voor een betere lichtverdeling. Wij verwachten hierdoor een mooie kwaliteitsverbetering.
 • de 172 zonnepanelen die wij sinds een paar jaar op de schuur hebben liggen, zijn goed voor 60% van ons elektra verbruik, de andere 40% wordt groen ingekocht.

Via de verschillende social media kanalen houden wij jullie graag op de hoogte over alles wat wij denken dat voor jullie belangrijk, informatief, inspirerend of gewoon leuk kan zijn, betreft ons aanbod, assortiment, teelt of nieuws. 

Aangezien wij ieder jaar nieuwe soorten Anjers telen, maken wij ieder jaar een nieuwe flyer met het Anjerassortiment van dat jaar op de ene zijde en de Sneeuwballen op de andere zijde. Laat het ons maar weten, als u folders wilt ontvangen voor uw klanten!

Graag nodigen wij u uit om de site verder te bekijken, waar u kunt zien wat voor mogelijkheden er zijn met onze producten.

historie

Op de huidige locatie aan de Oosteinderweg in Aalsmeer is ons bedrijf in 1901 gestart. Mijn overgrootvader (Jacob Oor) begon toen met de teelt van Seringen en Chrysanten. Rond 1935 starte hij met de teelt van de eerste snij-anjers. De Anjers (Dianthus) vormen nog steeds één van de pijlers onder Mediaverdi.

 • EinD JAREN 50: het inrichten van een nieuwe houten kas met gemetselde substraat bakken

 • 1961: de eerste verwarmingsketels, gestookt op kolen, zijn geplaatst

 • Mediaverdi-seringen-sneeuwballen-historie-aalsmeer

  1964: met de bakfiets over het ijs de seringen van het land halen

In 1958 heeft mijn grootvader (Jan Buis) het bedrijf overgenomen van zijn schoonvader. Hij heeft zich toen verder gespecialiseerd in de teelt van Seringen en grootbloemige Anjers. Rond 1965 heeft hij afscheid genomen van de seringenteelt en is hij verder gegaan met grootbloemige Anjers en Forsythia. De anjers werden geteeld als een 3-jarig gewas op een grondsubstraat los van de ondergrond. Deze grond werd in de kas in gemetselde bakken gereden en na drie jaar weer vervangen. Dit werd gedaan vanwege de gevoeligheid van anjers voor parasitaire bodemschimmels (fusarium). Tegenwoordig telen wij de anjers op een organisch substraat wat elk jaar wordt vervangen. Na ons teelt seizoen wordt dit substraat verwerkt tot compost of hergebruikt als bodemverbeteraar. De Forsythia teelt is een tweejarige buitenteelt net als de seringen. De eerste jaren heeft hij deze buiten geoogst. Ze konden dan pas vanaf eind januari verkocht worden. Door jarenlang experimenteren en proeven nemen lukte het d.m.v. winterrust doorbreking de eerste Forsythia’s al begin december op de markt te krijgen. De kennis die hiermee is opgedaan, daarvan hebben we nu nog steeds profijt.

2002: Opa Jan Buis met zijn achterkleinkind Jeroen Buis, de vijfde generatie die Mediaverdi graag voort wil gaan zetten
 • Mediaverdi-historie-forsythiateelt

  1980: Forsythiateelt op de thuis akker aan de oosteinderweg

 • 1985: Forsythia’s in het ijs voor winterrustdoorbreking

 • 2007: ANJERKAS met verschillende soorten op proef

In 1971 heeft mijn vader (Coos Buis) het bedrijf overgenomen. Sinds die tijd zijn wij bekend bij onze klanten onder de naam Mediaverdi. Mediaverdi is de afkorting van MEt DIAnthus VERDIend. Dit geeft dus gelijk aan dat de Anjerteelt door de jaren heen belangrijk voor ons is geweest. In deze periode werden er hoofdzakelijk rode, witte en roze grootbloemige Anjers geteeld. Begin jaren tachtig is hij overgeschakeld van grootbloemige Anjers naar trosanjers. De trosanjers hadden als voordeel dat deze een stuk minder arbeid nodig hadden. Hierdoor ontstond de mogelijkheid om de Forsythiateelt uit te breiden.

2020: Coos en Aaltje Buis
 • Mediaverdi-Opa-Johan-Jeroen-Buis

  2007: Drie generaties samen aan het werk in de oude schuur

 • 2015: DRIE GENERATIES AAN HET ANJERS VEILING KLAAR MAKEN in de nieuwe schuur

 • 2022: de derde, vierde en vijfde generatie buis

In 1997 ben ik (Johan Buis) toegetreden tot het bedrijf en werden wij Mediaverdi CV. Samen met mijn beide ouders, vrouw en zoon staan wij nu achter Mediaverdi. Zoals de geschiedenis leert is er bij elk toetreding van een opvolger een teelt wisseling. Zo ook deze keer. Wij zijn vanaf 1997 overgegaan op de teelt van Viburnum opulus ’Roseum’ (sneeuwbal). Dit is net als Sering en Forsythia een snijheester waarvan wij de in bloei getrokken bloemen oogsten. Echter de sneeuwbal produceert elk jaar bloeibare takken in tegenstelling tot Sering en Forsythia die elke twee jaar bloemtakken produceren. In de kassen telen wij tegenwoordig weer grootbloemige Anjers. Wij planten nu elk jaar nieuwe en exclusieve soorten. Deze nieuwe soorten selecteren wij elk jaar uit zo’n 80 nieuwigheden die wij aangeleverd krijgen van diverse veredelaars wereldwijd.

mediaverdi-sneeuwballen-viburnum
2019: Johan Buis
2022: Jeroen Buis

In 2022 is de vijfde generatie toegetreden tot Mediaverdi, onze zoon Jeroen. Mediaverdi is nu een VOF met de drie vennoten Johan, Bianca en Jeroen Buis.

 

Na deze uiteenzetting van onze historie en ontwikkelingen bij ons, hopen wij dat onze bloemen bij u als klant of consument net zo’n warm en gelukkig gevoel geven als dat wij hebben voor Mediaverdi.