Over ons

Kwekerij Mediaverdi

Kwekerij Mediaverdi CV is een familie bedrijf dat al vier generaties lang en al meer dan 100 jaar actief is in de trekheesterteelt en anjerteelt.

Wij beschikken over 3.200m2 kasoppervlakte en 10.000m2 buitenoppervlakte. In de periode van januari t/m april produceren we Viburnum opulus ‘Roseum’ (sneeuwbal) en van augustus t/m oktober grootbloemige Anjers.

De Viburnum opulus ‘Roseum’ telen wij in containers waardoor wij een exclusieve kwaliteit kunnen telen. De grootbloemige Anjers worden ieder jaar in mei opnieuw geplant. Dit houdt in dat we elk jaar oogsten van een jong gewas van een extra kwaliteit. Tevens kiezen we elk jaar voor een breed en deels vernieuwend en exclusief assortiment.

Onze bedrijfsfilosofie is het creëren van een kwaliteitsproduct dat klaar is voor verdere verwerking in de bloemisterij keten en waar de eindgebruiker (consument) van kan genieten.

Al onze producten worden verhandeld via de veilingklokken (Klok 3 en 4) van RoyalFloraholland vestiging Aalsmeer en via Floriday. Via deze kanalen kunnen Bloemeninkopers, Exporteurs, Groothandelaren en Cash & Carry’s onze producten over de wereld verdelen.

Door onze deelname aan Milieu Project Sierteelt (MPS) kunnen wij u garanderen dat wij altijd voor een zo hoog mogelijke kwaliteit gaan met een zo laag mogelijke milieubelasting. Wij zijn dan ook al sinds het begin van de oprichting van MPS in het bezit van een MPS A+status.

In 2019 hebben wij onze oude kassen gesloopt en een nieuwe, duurzame, toekomstgerichte kas gebouwd! Het is een unieke kas geworden:

 

  • een zeer goed geïsoleerde kas van 2500m2 d.m.v. rolschermen te verdelen in 6 aparte klimaatafdelingen, die allemaal apart regelbaar zijn.
  • door dubbel energiedoek, geïsoleerde gevels, nivolatoren, vloerverwarming, onderverwarming en bovenverwarming kunnen we onze kas verwarmen met een lage watertemperatuur!! Behalve dat dit natuurlijk goed voor het milieu is, is het ook voor het gewas goed om rustig te verwarmen, zodat we kwalitatief mooie, sterke bloemen kunnen oogsten!
  • wij recirculeren nu al ons water, zowel binnen in de kas (betonvloeren) als buiten op de gesloten containervelden met ondergrondse waterbassins.
  • er is veel meer licht in deze kas en er ligt ook nog eens diffuus smart glas op voor een betere lichtverdeling. Wij verwachten hierdoor een mooie kwaliteitsverbetering.
  • de 172 zonnepanelen die wij sinds een paar jaar op de schuur hebben liggen, zijn goed voor 60% van ons elektra verbruik, de andere 40% wordt groen ingekocht.

Via de verschillende social media kanalen houden wij jullie graag op de hoogte over alles wat wij denken dat voor jullie belangrijk, informatief, inspirerend of gewoon leuk kan zijn, betreft ons aanbod, assortiment, teelt of nieuws. 

Aangezien wij ieder jaar nieuwe soorten Anjers telen, maken wij ieder jaar een nieuwe flyer met het Anjerassortiment van dat jaar op de ene zijde en de Sneeuwballen op de andere zijde. Laat het ons maar weten, als u folders wilt ontvangen voor uw klanten!

Graag nodigen wij u uit om de site verder te bekijken, waar u kunt zien wat voor mogelijkheden er zijn met onze producten.